Millora de la producció
i la productivitat

 

 

 

 

 

Creació d’horts familiars i escolars

 

 

 

 

Autoconstrucció d’habitatges

 

 

 

 

Constitució de cooperatives

 

 

 

 

 

Suport a les famílies a través de microcrèdits

 

 

 

 

 

Recuperació de varietats criolles

Quina és la situació?

Contribuïm a dignificar i millorar les condicions de vida de les persones que viuen en les situacions més desafavorides dels països del Sud. Es tracta de comunitats aïllades en terrenys selvàtics i muntayosos, alguns d’ells en plenes reserves naturals, amb una gran manca d’infraestructures i amb costos de transport molt elevats per acostar-se a zones més poblades. Són territoris d’extrema pobresa dedicats a l’agricultura i la ramaderia amb una producció molt escassa i destinada a l’autoconsum. Fruit de males pràctiques agropecuàries, l’entorn natural es troba molt deteriorat. Les desigualtats i els conflictes entre la població generen també una gran manca de cohesió social. En els últims anys, hem treballat a San Miguelito i a les comunitats rurals del Kukra River (Bluefields), dues de les regions més aïllades i empobrides de Nicaragua. També hem desenvolupat projectes als municipis de Waslala, Rancho Grande (Nicaragua) i Ventanilla (Perú).

 

 

Què volem aconseguir?

  Dignificar i millorar les condicions de vida de les persones

  Enfortir el teixit econòmic i social

  Millorar els sistemes de producció, gestió i comercialització agropecuària

 

 

Què promovem?

  Millora de la producció i la productivitat

Treballem per la millora dels sistemes de producció, gestió i comercialització agropecuària per donar el pas de l’agricultura de subsistència a l’agricultura productiva.

  Suport a les famílies a través de microcrèdits

A través del Fons de Crèdit per a la Promoció de l’Economia Local, donem suport econòmic a les famílies de San Miguelito a través de microcrèdits per a la millora de les seves condicions de vida.

  Creació d’horts familiars i escolars

Impulsem la creació d’horts per a la millora de l’alimentació de famílies i escolars.

  Constitució de cooperatives

Contribuïm a la creació de cooperatives de productors i productores com a instruments de cohesió social i impuls econòmic, implementant processos de transformació i comercialització que afegeixin valor als productes agropecuaris.

  Autoconstrucció d’habitatges

Promovem l’autoconstrucció d’habitatges per millorar les condicions de vida dels habitants d’aquests municipis.

  Recuperació de varietats autòctones

Treballem per recuperar espècies autòctones amb valor històric, com el cacau crioll nicaragüenc, que és el mateix que cultivaven els indígenes abans de la colonització espanyola. Es tracta d’un producte de qualitat, capaç d’aportar valor afegit a la producció local de cacau per augmentar-ne la qualitat i el preu de venda.

 

 

Els nostres projectes actuals

Les dones com a motor de desenvolupament socioeconòmic a San Miguelito (Nicaragua)

Foto_DESOS_comptabilitat retalladaL’objectiu és contribuir a enfortir el teixit socioeconòmic a les comunitats rurals i el nucli urbà del municipi de San Miguelito per millorar, així, les economies familiars. En concret, es vol millorar la productivitat i la producció dels petits emprenedors del municipi, tot donant suport a la creació de noves emprenedories gràcies a l’ampliació del Fons de Crèdit.

Impulsat per Desos el 2007, el Fons va néixer com a complement dels altres projectes que promovíem aleshores a San Miguelito, oferint microcrèdits per reforçar les iniciatives productives locals tant a nivell financer com tècnic, millorant l’apoderament dels emprenedors i les famílies productores del municipi. Gràcies a la transferència de coneixements i al control econòmic realitzat per persones cooperants i voluntàries expertes en finances, el Fons de Crèdit ha adquirit una elevada professionalitat, que li ha permès mantenir-se més enllà dels projectes de cooperació que ja no es realitzen per manca de finançament.

Amb el suport de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat i de l’Ajuntament de Barcelona.