Desos i l’INS Montjuïc exposen les claus d’èxit del projectes educatius en una jornada

IMG-20170519-WA0007
L’alumnat de l’Institut Montjuïc que participa en el projecte d’Aprenentatge i Servei (ApS) i les representants de Desos han presentat l’experiència dels dos col·lectius en projectes d’Educació per a la Justícia Global. El centre educatiu i l’entitat han participat en la jornada “Barcelona educa per a la Justícia Global: entitats i centres educatius construeixen ciutat”. La trobada ha servit per visibilitzar el procés de canvi que s’està produint a nivell de ciutat a través de les experiències educatives.

Les representants de Desos han explicat la història i el recorregut de l’entitat que ens han portat a desenvolupar projectes actuals tant a Primària com a Secundària, exposant com promovem a les aules els valors de l’entitat. Tot seguit, els nois i noies de l’INS Montjuïc han analitzat els aprenentatges obtinguts durant el projecte d’ApS que està en marxa al centre. L’alumnat ha valorat quines activitats els havien ajudat més a prendre consciència sobre el dret a l’alimentació. Els i les joves també han considerat com afectaran els nous coneixements adquirits al consum alimentari de les seves famílies.

IMG-20170519-WA0011

L’exposició de Desos i l’institut ha anat acompanyada d’altres presentacions d’experiències d’Educació per a la Justícia Global. El projecte Una escola amb drets, impulsat per UNICEF Catalunya a l’Escola SEAT, ha obert la jornada. La iniciativa Recerca per la ciutadania global. Programa de suport a la recerca de batxillerat s’ha enfocat a exposar com unir les dues comunitats educatives que connecten l’etapa secundària i la universitària. Per concloure l’acte, les entitats SED i el Centre Obert Associació Gabella han presentat IGOTIC, participant per un barri més just, per mostrar com aplicar una iniciativa d’ApS a l’educació no formal.

Abans, l’esdeveniment havia començat amb una taula rodona per parlar de les “claus d’èxit i reptes de les experiències d’educació per a la Justícia Global entre entitats i centres educatius”. Representants de tota la comunitat educativa com l’alumnat, les institucions i l’equip docent han intervingut en l’acte. La xerrada s’ha centrat en presentar les claus d’èxit i els reptes de futur que han viscut els diferents agents en les experiències que han protagonitzat.

L’acte, organitzat per la Direcció de Justícia Global i Cooperació Internacional, s’ha celebrat a l’Institut Milà i Fontanals de Barcelona. L’esdeveniment també ha comptat amb el suport del Consorci d’Educació de Barcelona,  Lafede.cat- Organitzacions per a la Justícia Global i el Centre Promotor d’Aprenentatge Servei.