Desos reflexiona sobre l’educació transformadora en unes jornades d’intercanvi d’experiències

La II Trobada d’intercanvi d’experiències educatives ha comptat amb la presentació de 15 experiències educatives relacionades amb les migracions, el refugi o la justícia climàtica, entre altres. Desos ha participat en l’acte amb la presentació dels projectes educatius sobre el dret a l’alimentació que implementa en centres d’Infantil, Primària i Secundària. L’entitat ha posat el focus en la necessitat que l’alumnat es reconegui com a agent del canvi social.

Escoles, instituts i ONG han participat en l’espai d’intercanvi d’experiències educatives que se celebra cada dos anys. La trobada convida les organitzacions i centres educatius a reflexionar sobre l’educació transformadora i posa el focus en la participació activa de l’alumnat. Desos i altres iniciatives també han parlat sobre la necessitat d’impulsar el pensament crític en tota la comunitat educativa.

Les jornades s’han celebrat els passats 2 i 3 de febrer, organitzades per Lafede.cat amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, el Departament d’Ensenyament i l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament. La trobada s’ha celebrat a l’Associació de Mestres Rosa Sensat sota el lema “Canviar l’escola per canviar el món“.

L’acte ha comptat amb una taula rodona inaugural en què han intervingut un representant del sector educatiu del Movimento Sem Terra de Brasil i la presidenta de la Xarxa d’Organitzacions de la Societat Civil de Borno (Nigèria). Les experiències presentades han comptat amb una gran diversitat de procedències amb projectes vinguts de Lleida, Badalona, Mataró, Llinars del Vallès, Sils i Barcelona.

Què n’han dit els mitjans?