L’INS La Guineueta sensibilitza la comunitat educativa amb un acte de cloenda

L’alumnat de 3r d’ESO de l’Institut La Guineueta ha culminat el projecte d’Aprenentatge i Servei amb l’acte de cloenda celebrat al centre. L’activitat s’ha centrat en sensibilitzar la comunitat educativa sobre la necessitat d’apostar per un consum més responsable i d’introduir les minves al circuit alimentari. Joves i docents han preparat un recorregut per diferents espais de l’Institut amb la voluntat de presentar els coneixements adquirits en les activitats.

L’acte ha comptat amb tres punts de trobada on l’alumnat conscienciava les persones assistents sobre la necessitat de reduir el malbaratament alimentari. El primer espai estava destinat a la presentació dels materials de sensibilització creat per l’alumnat com clauers, imants, samarretes i una pancarta. Els i les joves mostraven les diferents propostes creades i explicaven què volien transmetre amb cada format.

Tot seguit, els grups participants arribaven a una carpa on feien un tast de fruites a cegues. Amb la col·laboració de la cooperativa Central Parc, alumnes i docents degustaven peres, pomes i cireres i diferenciaven si els productes estaven cultivats de forma ecològica o convencional. Per acabar, els i les assistents arribaven a una aula on visualitzaven un vídeo resum del projecte i rebien tríptics informatius en què l’alumnat explicava tot allò après. Noies i nois de 3r s’han dividit per organitzar els grups, controlar els horaris, dinamitzar els espais, relacionar-se amb la docència i gestionar el material necessari. Un grup d’alumnes també s’ha encarregat de la gestió de les xarxes socials, amb el perfil Ecologic Life.

Més d’un centenar d’alumnes de 1r i 2n d’ESO i un grup de batxillerat del centre ha visitat els espais en companyia de docents i personal del centre de serveis, administració i direcció. Els adults participants han rebut una samarreta per sensibilitzar a veïns i veïnes del seu entorn i arribar més enllà de Nou Barris. L’acte de cloenda posa el punt final al projecte d’Aprenentatge Servei amb l’alumnat de l’Institut La Guineueta.

Vols saber-ne més?

L’acte forma part del projecte d’Aprenentatge Servei “Innovem en el circuit alimentari transformant el valor dels aliments” que estem impulsant a l’Institut La Guineueta gràcies al suport de l’Ajuntament de Barcelona, l’ACCD i l’AMB i també a la col·laboració del Consorci d’Educació de Barcelona. L’Aprenentatge i Servei entén l’acció pedagògica com una pràctica transformadora que vol empoderar l’alumnat per exercir una ciutadania activa i responsable. L’objectiu de l’aprenentatge: conèixer el maneig de l’agricultura ecològica des de la planificació fins a la comercialització. L’objectiu del servei: introduir les minves que es donen entre la producció i la comercialització alimentària dins del circuit de consum actual.