L’Escola Àgora segueix amb les activitats virtuals i coneix la feina de Central Parc

Després de mesos investigant d’on venen les fruites, verdures i hortalisses que mengen, d’haver entrevistat a la cuinera de l’escola o d’assabentar-se com de lluny viatgen alguns aliments, l’alumnat de l’Escola Àgora continua amb les activitats virtuals del projecte Menjadrets. 

En aquesta ocasió, han vist el recorregut que fan les verdures, en concret el de l’enciam abans d’arribar als diferents punts de comercialització i que l’alumnat comprengui el paper dels intermediaris i les diferències de preu i relacions que s’estableixen entre les persones en els diferents establiments on podem anar a fer la compra diària.

Per tal de conèixer productors que cultiven hortalisses en camps no gaire lluny de l’escola com la cooperativa Central Parc del Baix Llobregat, l’alumnat ha conegut a la Marta, una pagesa que treballa a la cooperativa i els ha ensenyat a través de tres vídeos que les verdures que  ella cull les ven a tres llocs: elmercat de pagès, la botiga del barri i el supermercat i que a cada lloc que va els preus són diferents, ja que depen de cada establiment i dels intermediaris que hi ha i de la proximitat que hi hagi entre els comerços i la cooperativa. D’aquesta manera, els nens i les nenes també han  pogut conèixer algunes iniciatives del barri que ofereixen fruites i verdures de proximitat i de temporada.

Vols saber-ne més?

Les activitats formen part del projecte educatiu Menjadrets, una iniciativa d’Educació per a la Justícia Global que impulsem al districte de Nou Barris gràcies al suport de l’Ajuntament de Barcelona. L’objectiu: motivar l’alumnat a investigar què són les fruites i verdures, la procedència d’aquestes i la cadena que segueixen aquests aliments fins a arribar al menjador escolar.