Estrenem un nou projecte d’Aprenentatge Servei

Posem en marxa una iniciativa per sensibilitzar sobre la situació del dret a l’alimentació al Baix Llobregat a través de dues grans eines: la metodologia d’Aprenentatge Servei i el Parc Agrari del Baix Llobregat. El nou projecte s’anomena “Transalimenta al Baix Llobregat” i pretén articular una estratègia per promoure una alimentació disponible, accessible i de qualitat entre centres educatius, agents socioeconòmics i l’administració pública.

El nou Aprenentatge Servei gira al voltant dels eixos de la sostenibilitat social i econòmica i del medi ambient. El projecte està enfocat a generar processos transformadors socioeducatius per promoure el dret a l’alimentació mitjançant la reducció del malbaratament alimentari. En aquest sentit, dins de les comunitats educatives es treballarà per introduir les minves que es donen entre la producció i la comercialització alimentària dins del circuit econòmic i de proximitat.

Hem iniciat el treball amb l’INS Bernat El Ferrer de Molins de Rei, on ja hem dut a terme les primeres formacions amb les docents del centre. En les properes setmanes, realitzarem activitats amb l’alumnat de les 7 línies de 3r d’ESO de l’institut, en el marc de l’assignatura de Ciències Socials, Geografia i Història.

Vols saber-ne més?

Les formacions es realitzen en el marc del projecte d’Aprenentatge Servei “Transalimenta al Baix Llobregat” que estem impulsant gràcies al suport de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i el Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya. L’Aprenentatge i Servei entén l’acció pedagògica com una pràctica transformadora que vol empoderar l’alumnat, els agents socioeconòmics i l’administració pública per exercir i garantir una ciutadania activa i responsable on es respectin els drets, deures i obligacions. L’objectiu del projecte: contribuir a articular una estratègia territorial del Parc Agrari del Baix Llobregat per promoure la garantia d’una alimentació disponible, accessible i de qualitat.