Posem en marxa un nou projecte educatiu a l’escola Ramon Casas

Desos ha iniciat els primers contactes amb el centre d’Infantil i Primària Ramon Casas per reemprendre el projecte d’Educació per a la Justícia Global El Dret a l’Alimentació al Sud i al Nord: consciència global i transformació local (Fase 2 – Consolidació i sistematització). L’escola, situada al barri de la Marina del Port del districte de Sants-Montjuïc, implementarà les activitats amb els infants a partir del segon trimestre. El centre compta amb dues línies per curs i tot l’alumnat d’Infantil i Primària participarà en les activitats sobre el dret a l’alimentació.

Els passats dies 13 de setembre i 4 d’octubre es van dur a terme les primeres reunions entre la tècnica de projectes educatius de Desos i l’equip docent. La primera trobada es va realitzar amb direcció i la segona amb tot el claustre, format per 24 mestres. Els contactes inicials han servit per presentar el projecte i mostrar el material elaborat en els projectes educatius de Desos durant els cursos anteriors, com per exemple els plans d’acció i les revistes de resum de les activitats.

Les reunions permeten a Desos adaptar el projecte a les necessitats i característiques del centre educatiu i calendaritzar conjuntament les formacions amb docents i les activitats que s’implementaran amb l’alumnat de l’escola. Així mateix, durant els primers contactes s’adapta el projecte a les necessitats del centre. En la darrera trobada, celebrada el passat 27 de novembre, les coordinadores de cicle van començar a analitzar les possibles activitats i a projectar el pla d’acció dels diferents cursos.