Impulsem un nou projecte amb l’Institut La Guineueta

Desos i l’INS La Guineueta hem dut a terme els primers contactes per impulsar una nova iniciativa d’Aprenentatge i Servei durant el curs 2018-19. La col·laboració amb l’institut permet posar en marxa el projecte “Innovem en el circuit alimentari transformant el valor dels aliments”. El centre educatiu, situat al barri de La Guineueta del districte de Nou Barris, implementarà les accions amb l’alumnat a partir del mes de gener i fins a finals del mes de maig.

En la reunió inicial entre la tècnica de projectes educatius de l’entitat i l’equip docent participant celebrada el passat 15 d’octubre, s’ha establert que l’alumat que hi participarà comptarà total de 47 joves de les dues línies de 3r d’ESO, juntament amb les docents de Ciències Socials i d’Aula Oberta. Un altre resultat previst pel projecte és l’apoderament de la docència, la qual s’iniciarà el primer trimestre a través de la formació sobre diferents aspectes involucrats en el gaudi del dret a l’alimentació.

Els primers contactes permeten adaptar el projecte de Desos a les necessitats i les característiques de l’Institut La Guineueta. Així mateix, durant les trobades s’adapta el pla d’acció previst a les condicions del centre i es calendaritzen les formacions amb docents i les accions amb els i les joves. La reunió inicial també ha servit per mostrar les experiències del projecte en els cursos anteriors i per mostrar el material elaborat, per exemple els plans d’acció i les revistes de resum de les activitats.

Vols saber-ne més?

Aquesta trobada forma part del projecte d’Aprenentatge i Servei “Innovem en el circuit alimentari transformant el valor dels aliments” que estem impulsant a l’Institut La Guineueta gràcies al suport de l’Ajuntament de Barcelona i la col·laboració del Consorci d’Educació de Barcelona. L’Aprenentatge i Servei entén l’acció pedagògica com una pràctica transformadora que vol empoderar l’alumnat per exercir una ciutadania activa i responsable. L’objectiu de l’aprenentatge: conèixer el maneig de l’agricultura ecològica des de la planificació fins a la comercialització. L’objectiu del servei: introduir les minves que es donen entre la producció i la comercialització alimentària dins del circuit de consum actual.