Plantegem propostes de sensibilització sobre la introducció de les minves al circuit alimentari

Captura propostes

L’alumnat de l’Institut Montjuïc ha començat a idear i a crear diverses propostes per conscienciar el barri de la necessitat de canviar el model alimentari actual. Els nois i noies de 3r han participat en una nova activitat centrada en reflexionar sobre com incidir en la introducció de les minves en el circuit alimentari.

Després de la visita de les membres de diferents espais del districte de Sants-Montjuïc, l’alumnat s’ha conscienciat sobre la força que tenen iniciatives com les dels agents que van participar en la taula rodona. Els col·lectius que aposten per un consum alimentari responsable i sostenible van mostrar als i les joves la fortalesa del teixit associatiu del districte. Ara els nois i noies ja coneixen en què consisteixen i com s’organitzen els grups i cooperatives de consum de la zona.

Els i les joves han reflexionat sobre la necessitat d’un canvi del model alimentari estètic per un model nutricional. Els nois i noies han dut a terme una pluja d’idees per preparar productes creatius com cartells o vídeos promocionals. L’alumnat ha apostat per potenciar la viabilitat de les minves com a productes perfectament vàlids pel consum.

Una vegada plantejades les propostes, en la propera activitat els nois i noies de l’Institut Montjuïc es mouran pel barri. La sortida servirà perquè els i les joves visitin diferents agents de consum de la zona i presentin les seves idees per introduir les minves al canal alimentari. L’alumnat també podrà comprovar si els plantejaments s’adapten a les necessitats dels establiments i dels consumidors.

Vols saber-ne més?

Aquesta activitat forma part del projecte d’Aprenentatge i Servei “Transformem el valor dels aliments: innovació en el circuit alimentari ecològic” que impulsem a l’Institut Montjuïc gràcies al suport de l’Ajuntament de Barcelona. L’Aprenentatge i Servei entén l’acció pedagògica com una pràctica transformadora que vol empoderar l’alumnat per exercir una ciutadania activa i responsable. L’objectiu de l’Aprenentatge: conèixer el maneig de l’agricultura ecològica des de la planificació fins a la comercialització. L’objectiu del Servei: introduir les minves que es donen entre la producció i la comercialització alimentària dins del circuit de consum actual.