DESOS guanya el premi “la Caixa” a la Innovació Social

Totes les entitats premiades a dalt de l’escenari durant la cloenda de l’entrega de premis al CosmoCaixa

El jurat ha valorat l’aposta per la millora de la qualitat de vida de persones en situació de vulnerabilitat del projecte que impulsem en col·laboració amb el CEAR

L’Obra Social “la Caixa” ha premiat el nostre projecte “Inserció sociolaboral i creació de llocs de treball a través de l’agricultura social, el comerç de proximitat i l’economia social”. Els premis reconeixen la tasca que impulsem en col·laboració amb la Comissió Espanyola d’Ajuda al Refugiat (CEAR). La iniciativa se centra en facilitar la integració social i laboral de persones en situació de vulnerabilitat a través de l’agricultura social.

La 4a edició dels Premis “la Caixa” a la Innovació Social ha reconegut DESOS i 9 projectes més entre les 643 candidatures amb la voluntat de transformació social mitjançant mètodes innovadors arreu de l’estat espanyol. El jurat ha valorat la nostra aposta per la millora de la qualitat de vida de persones vulnerables a través de l’economia cooperativa i la inserció sociolaboral fent servir l’agricultura com a activitat formativa i integradora. Gràcies al reconeixement obtingut, DESOS rebrà una dotació de 15.000 euros per donar continuïtat a les accions i incrementar-ne l’impacte.

La iniciativa promou la creació de llocs de treball en l’àmbit de l’agricultura i també l’impuls del comerç de proximitat. A través de Central Parc, fomentem la producció i la comercialització de verdures ecològiques en terrenys en desús o abandonats. El projecte social es dirigeix a col·lectius diversos: joves sense els estudis bàsics acabats, persones majors de 45 anys desocupades de llarga durada, refugiats o demandants d’asil i persones que compleixen sentències curtes fent treballs en benefici de la comunitat. Des de DESOS, hem detectat l’oportunitat de generar ocupació en l’àmbit de l’agricultura per tal de contribuir a solucionar aquestes problemàtiques a través d’una activitat econòmica, de la formació a les persones destinatàries en situació de vulnerabilitat, i de la sensibilització ciutadana.

Fotografia de Quique Garcia

L’acte s’ha celebrat al CosmoCaixa de Barcelona. També s’ha guardonat les entitats catalanes Recursos educatius per la Infància en Risc, l’associació TALMA i la Fundació Privada Habitat3 Tercer Sector. La ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat, i el director general de la Fundació Bancària “la Caixa”, Jaume Giró, han presidit l’entrega dels reconeixements. El dia anterior, 16 d’abril, totes les entitats premiades i les finalistes vam participar en una jornada formativa promoguda per l’Obra Social “la Caixa”. En la jornada es va treballar la millora dels indicadors d’impacte i el disseny dels projectes centrat en les persones.

Mireu què n’han dit els mitjans: