Primeres sol·licituds de crèdit a la línia FEM

La línia FEM de microcrèdits a San Miguelito ja està en marxa. Durant els primers mesos, hem rebut 17 sol·licituds de les zones rurals i 9 del nucli urbà, és a dir, un total de 26 instàncies d’emprenedores nicaragüenques. El nou projecte de microcrèdits es fomenta amb la voluntat de promoure l’apoderament de les dones a través de l’adaptació a les necessitats socioeconòmiques de les habitants del municipi.

Els crèdits sol·licitats pertanyen a 16 negocis ja existents i a 10 emprenedories. El foment de nous projectes empresarials liderats per dones respon a un dels objectius fonamentals d’aquesta línia. A més, les demandes provenen de sectors professionals molt diversos com els comerços, la ramaderia, la restauració i l’agropecuari.

La gestió de la línia FEM compta amb la participació directa de tres entitats: DESOS, Fumsami i ASOMIF. Tot i això, s’ha creat un comitè per a la bona gestió del projecte que compta amb la participació de 10 dones de San Miguelito que es distribueixen entre els comitès de concessió i de gestió. A més, les concessions dels microcrèdits repercuteixen en un centenar de persones beneficiàries, de les quals hi ha 55 dones i 45 homes i gairebé la meitat són menors.

El imports sol·licitats sumen un total de 9.880 dòlars i se situen al voltant dels 418 dòlars de mitjana per crèdit, que equivalen a 9.780€ i 380€, respectivament. Així mateix, abans de les primeres concessions s’ha creat un reglament específic per aquesta línia per determinar les condicions de sol·licitud dels microcrèdits. A més, es va celebrar una assemblea de dones a San Miguelito per decidir el format de les formacions en gènere destinades a les beneficiàries dels microcrèdits de la línia FEM.