L’alumnat del Col·legi Camí aprèn sobre l’agricultura al Parc Agrari

Nenes i nens de 5è i 6è del Col·legi Camí s’han apropat a l’agricultura ecològica amb una sortida al Parc Agrari del Baix Llobregat. Infants i docents han visitat els terrenys de la cooperativa Central Parc i han dut a terme diferents activitats per conèixer millor com treballa la pagesia. L’alumnat ha participat en tallers d’anàlisi del sòl, descobriment de les plantes aromàtiques i coneixença del Parc Agrari en bicicleta amb membres de l’entitat Som Bici.

Els grups d’infants han passejat amb bicicleta per conèixer la història del Parc Agrari i la situació que hi viuen les pageses i els agricultors. Som Bici s’ha encarregat de liderar l’excursió i també de dinamitzar un altre taller perquè nens i nenes coneguessin el sòl agrícola. L’alumnat ha remenat la terra per descobrir les característiques i diferents tipus de sòl que es poden trobar al Parc Agrari.

L’alumnat també ha dut a terme un taller amb l’acompanyament de la cooperativa Central Parc per conèixer millor com es treballa en l’agricultura ecològica. L’activitat s’ha centrat en descobrir la utilitat de les plantes aromàtiques i també en realitzar algunes tasques pròpies de la pagesia. Nenes i nens han preparat esqueixos de tomaqueres, han desbrossat les males herbes de la finca i també han après a collir enciams i remolatxes que s’han endut cap a casa. El projecte educatiu al Col·legi Camí s’acosta a la fi i culminarà amb l’acte de cloenda que s’està preparant amb la participació d’entitats que treballen en favor d’un consum responsable.

Què n’ha dit l’alumnat?

Vols saber-ne més?

Les activitats formen part del projecte “ Projecte Educatiu pel Dret a l’Alimentació:  consciència global i transformació local”, un projecte d’Educació per a la Justícia Global que impulsem al districte de Nou Barris gràcies al suport de l’Ajuntament de Barcelona, l’Agència Catalana de Cooperació, la Diputació de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona. L’objectiu: motivar l’alumnat a investigar què són les fruites i verdures, la procedència d’aquestes i la cadena que segueixen aquests aliments fins a arribar al nostre menjador escolar.