Desemborsem els primers 27 crèdits de la línia FEM

El passat mes de juny, vam posar en marxa la línia FEM, una nova línia de crèdit dins del Fons de Crèdit per a la Promoció de l’Economia Local pensada exclusivament per a dones de San Miguelito que no podien accedir als crèdits habituals a causa de la seva situació econòmica, social i de gènere, quedant excloses de l’economia productiva del municipi. La línia FEM busca donar suport econòmic a aquestes dones i oferir formacions, conjuntament amb l’entitat Fumsami, sobre apoderament personal. L’objectiu principal de la iniciativa és dotar a les dones dels recursos econòmics i dels coneixements específics per gestionar negocis amb perspectiva de gènere i ser capaces d’enfrontar els reptes del dia a dia.

En aquest marc, abans de l’estiu, vam rebre les primeres sol·licituds de crèdit de la línia FEM. Després d’estudiar-les en profunditat per tal de valorar la seva viabilitat, hem començat a desemborsar els primers crèdits. En concret, hem donat el tret de sortida a la iniciativa amb 27 microcrèdits concedits, 21 al setembre i 6 a l’octubre.

Els imports desemborsats han anat dels 200 als 500 dòlars per crèdit. Amb aquests diners, les vint-i-set dones han potenciat els seus negocis o han iniciat nous projectes. Algunes ho han fet a l’àmbit urbà i altres, en comunitats rurals del mateix municipi com Las Palomas, Los Ángeles o Santa María. També les demandes han vingut de sectors professionals diferents, tot i que els més freqüents han estat els comerços, la restauració, la ramaderia i l’agricultura. En total, els diners desemborsats han ascendit a més d’11.000 euros.

A més, les dones beneficiàries han comptat amb l’acompanyament de l’equip tècnic de DESOS, que prèviament ha analitzat la viabilitat de tots els projectes empresarials presentats i que posteriorment ha impartit assessories i formacions sobre temàtiques diverses com gestió de negocis o comptabilitat i sobre apoderament personal amb el suport de Fumsami. També, mensualment, es fa un acompanyament per valorar l’evolució del projecte.

Així doncs, tot i que la línia FEM està dissenyada per a dones, beneficia directament el seu entorn familiar, com als infants, parelles, pares i mares. En definitiva, la nova línia FEM vol ajudar a les dones a ser les gestores dels seus negocis i sobretot les protagonistes de les seves vides.