Els nens i nenes de Cicle Mitjà de l’escola Cavall Bernat visiten el Parc Agrari

L’alumnat de 3r i 4t de Primària de l’escola Cavall Bernat ha tingut l’oportunitat d’apropar-se a la pagesia en una sortida. La visita al Parc Agrari del Baix Llobregat ha permès als infants conèixer una zona que abasteix de fruites i verdures bona part de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Els nens i nenes s’han separat en grups per dur a terme diferents activitats relacionades amb el coneixement de l’entorn i de l’agricultura. De bon matí, l’alumnat de 3r s’ha desplaçat fins a la finca de Ferran Puig on els ha atès el responsable de formació de Central Parc, Jordi Bofill. En Jordi els ha parlat sobre els diversos cultius que es produeixen al Parc Agrari i els ha preparat dues activitats a les parcel·les. Els infants han conegut què eren el cavalló i el solc, han après a plantar tomaqueres i també han tret les males herbes.

Mentrestant, els i les de 4t han anat fins a la finca de Cal Notari, on s’han dividit en dos grups. Els primers han passejat amb bicicleta pel Parc Agrari per conèixer les espècies més característiques del Baix Llobregat, els cultius hortícoles i l’agricultura ecològica. Per la seva part, l’alumnat que no sabia anar en bicicleta ha participat en un taller de Biciescola. En canvi, l’altre grup ha realitzat un taller sobre la manipulació i descobriment de l’estructura del subsòl amb nom “ El sòl és la història de la terra”. Una hora després, els nens i nenes s’han intercanviat les activitats.

Després de dinar, les dues classes han dut a terme els tallers que ja havien fet els i les altres. Els nens i nenes de 3r han treballat sobre el sòl i han passejat en bicicleta mentre els i les altres anaven a Ferran Puig. Els infants de 4t han plantat tomaqueres però també han sembrat pipes de carbassa i han collit enciams que s’han emportat a l’escola i han repartit entre tots els nens i nenes que han participat a sortida.

Què n’ha dit l’alumnat?

Aquesta sortida forma part del projecte “El Dret a l’Alimentació al Sud i al Nord: consciència global i transformació local”, un projecte d’Educació per a la Justícia Global que impulsem al districte de Sants-Montjuïc gràcies al suport de l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona. L’objectiu: motivar l’alumnat a investigar què són les fruites i verdures, la procedència d’aquestes i la cadena que segueixen aquests aliments fins a arribar al nostre menjador escolar.