RESISTÈNCIES I EMERGÈNCIA CLIMÀTICA. Lluites activistes amb mirada glocal

Dilluns 17 d’octubre a les 18:30h ens trobem al Casal Pou de la Figuera de Barcelona per compartir experiències de la mà d’activistes que lluiten i resisteixen davant l’emergència climàtica tant al nostre territori com al Sud. Reflexionarem al voltant de les principals amenaces mediambientals a Catalunya i Centreamèrica, de la mobilització civil i del concepte de justícia climàtica. Tot això des de les mirades glocals i ecologistes que caracteritzen les nostres convidades.

Comptarem amb el nostre company nicaragüenc i defensor dels drets humans, Amaru Ruiz. Ell és biòleg, ambientalista i expert en el canvi climàtic, a més de president de la Fundación del Rio, organització que treballa per la conservació del medi ambient i el desenvolupament sostenible al Soest de Nicaragua i Nord de Costa Rica.

També comptarem amb la presència de la Plataforma Ribera-Salines de Cornellà, un moviment veïnal, autogestionat i assembleari que neix a mitjans del 2021 per fer front a l’especulació immobiliària de Cornellà de Llobregat. En concret la seva lluita se centra en la preservació de l’últim espai natural de la ciutat que es veuria damnificat per la construcció de L’Àrea Residencial Estratègica (ARE) Ribera-Salines, un pla urbanístic municipal recollit al Pla General Metropolità del 1976 pretén construir al voltant de 3.000 habitatges.

Finalment, també hi haurà la presència de La Casa dels Futurs, un projecte que vol crear una infraestructura física i educativa de llarg termini per recolzar millor els moviments socials i ecologistes per generar solidaritat i cooperació en temps de crisi climàtica. S’han organitzat al voltant de l’objectiu de convertir l’abandonat Hospital Sant Llàtzer de Barcelona en un Centre de Justícia Climàtica permanent i una Escola de Moviments per pol·linitzar solucions socials i locals perquè els moviments prosperin en un planeta danyat.